KL Zombi (2013) Trailer

View Movies By Title:
[ Movie Page: KL Zombi (2013) ]
+60%/100 10 Likes!
[ Movie Page: KL Zombi (2013) ]
  • Navy Seals vs. Zombies (2015) - Trailer
  • The Zodiac (2005) - Trailer

KL Zombi 2013 - Trailer

KL Zombi 2013  Trailer
Year: 2013
Genres: Horror, Thriller, Comedy
Type: Trailers
Duration: 1M31S
Cast: Dato' Ahmad Tarmimi Sirega, Zizan Razak, Nur Syafiqah, Siti Saleha, Usop Wilcha, Izara Aishah, Musa Yaacob, Fauziah Ahmad Daud, Lai Kok Liem, Fadzli Daniel Ali, Arami Amin, Devan, Elai Faezah, Zain Hamid, Buzen Hashim, Afiq Izzudin, Yus Jambu, Ching Miau Lim, Iedil Putra, Khir Rahman, Azhan Rani
Director(s): Ming Jin Woo

Trailer: KL Zombi (2013)

Tells the tale of slacker, Nipis who becomes a reluctant hero when a zombie outbreak robs him of the only life he knows.

Release Date: 29 Ogos 2013
Director: Woo Ming Jin
Producer Company: Primeworks Studios Sdn Bhd
Genre: Comedy, Thriller
Duration : 97 Min
Sinopsis:
Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi?

Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Apakah nasib cinemamalay. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan.

5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangkiti salah seorang daripada 5 sahabat tadi, malah merebak dari punca yang tak diketahui. lama-kelamaan, virus tersebut merebak sampai ke sarawak dan ke seluruh malaysia. dalam keributan penularan wabak zombi, Nipis - seorang kaki teori konspirasi - mencadangkan mereka berpindah ke putrajaya di mana beliau percaya, kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear. via Trailer Filem Melayu

Synopsis:

Tells the tale of slacker, Nipis who becomes a reluctant hero when a zombie outbreak robs him of the only life he knows.